Na vsebino

Na teku "Wings For Life" tudi Belokranjci

Tekači iz celega sveta so danes ob natanko isti uri tekli na dobrodelnem teku z imenom Wings for Life World Run. V Ljubljani so se s premikajočo ciljno črto spopadli ob 13. uri (drugod po svetu ob enakem času, vendar je bilo ponekod takrat ura 8. zjutraj, drugje 19. itd). Tek je potekal ne glede na vremenske razmere in tudi v Ljubljani so tekači pričeli v sončnem, celo zelo toplem vremenu, v nadaljevanju pa so se prikazali oblaki, ploha in celo toča. Posebnost teka je, da tekači pretečejo toliko, kolikor zmorejo oz. njihov tek se koča, ko jih ulovi zasledovalno vozilo.

V Ljubljani je štartalo kar 4.208 tekačev, med njimi tudi Ivan Motorin, ki je lani v Rusiji pretekel 67 kilometrov, tekačem pa se je pridružil tudi predednik države Borut Pahor.

Med moškimi je najdlje pretekel prav Rus Ivan Motorin, kar 62,13 kilometra daleč so ga ponesle noge, med dekleti pa je zasledovalno vozilo nazadnje dohitelo slovensko tekačico Evo Zorman in to pri 40-ih kilometrih.

Kot smo že navajeni, teka brez Belokranjcev praktično več ni. Tudi danes je bilo tako.

Cilj teka Wings For Life Run je zbrati denar za pomoč pri iskanju zdravila za poškodbe hrbtenjače. Te so najpogosteje posledica prometnih nesreč ali padcev, zaradi česar so številni vezani na invalidski voziček. Raziskave predstavljajo upanje, da bo moč izboljšati kakovost življenja ljudi s poškodbo hrbtenjače in jim pomagati okrevati.

Vir: Foto: Siol.net

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj