Na vsebino

Slovenske kegljačice s Tino Mržljak brez polfinala SP

Tina Mržljak (tretja z desne) je v četrtfinalu izgubila dvoboj s Stefanijo Alino. Foto: Kegljaška zveza Slovenije
Tina Mržljak (tretja z desne) je v četrtfinalu izgubila dvoboj s Stefanijo Alino. Foto: Kegljaška zveza Slovenije

Slovenska ženska reprezentanca, za katero nastopa tudi Belokranjka Tina Mržljak, se ni uvrstila med štiri najboljše na ekipnem kegljaškem svetovnem prvenstvu v Varaždinu. Slovenke so z Romunkami iztržile le neodločen izid 4:4 (3397:3375) in zaradi zaostanka v dobljenih nizih z 11:13 ostale brez polfinala.

Začele so po tri tekmovalke za vsako ekipo. Tina Mržljak je izgubila dvoboj s Stefanijo Alino (539:553), Sara Rovtar je prvo slovensko točko dobila proti Mariji Ciobanu (592:566), Nataša Radič pa je kar s 4:0 in 543:510 nadigrala Florentino Naghi in Adreo Draghici, ki jo je zamenjala že v 43. lučaju. Slovenke so vodile za 45 kegljev.

V boj za končno zmago so se podale tri izkušene slovenske kegljačice. Potrebovale so le še eno točko in ohranitev vodstva v kegljih. Zadnji dvoboji so bili zanimivi, tudi precej živčni. Slovenke so zmago zapravile v zadnjih lučajih. Maja Plavčak je z Reko Fekete izgubila za tri keglje (553:556), Eva Sajko proti Danieli Lakatusu z 1:3 (563:579), Marija Ahačič Premrl pa ni bila kos Luminiti Dogaru z 1:3 (591:627).

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj