Na vsebino

Nasveti za boljše življenje in uspeh 10

Naj te ne bo strah čustev

Čustva so naš največji vodilni sistem, ki nas vodijo, da uresničimo svoje poslanstvo. So kot kompas. Če se počutimo vredu, srečne in vesele potujemo po pravih koordinatah. Kakorkoli drugače, nam čustva govorijo kot svarilo, da ne gremo v pravo smer.

Ne se jih bati.

Občuti jih. Prisluhni jim. Če se ne počutiš dobro, moraš nekaj popraviti v sebi. Nekaj spremeniti, odpustiti, sprejeti ali dovoliti spremembo v sebi.

Mogoče je potrebno le to, da si dovoliš jokati. Da si dovoliš biti ranljiv. Mogoče, da se postaviš zase. Mogoče, da imaš sam sebe več rad ...

Mogoče nas ravno takrat zabolijo besede drugih ljudi. Ali pa ponavljajoči se dogodki.

Vendar vedi nekaj: Dogodki, situacije in ljudi ti samo postavljajo ogledala. Da se ustaviš, pogledaš, kje boli. Zakaj boli in kaj si ne dopustiš samemu sebi. Česa si ne dovoliš? Kaj preziraš? In nočeš biti tak? Kaj to zate pomeni?

Največkrat ni ta oseba kriva, ni kriva beseda.

Boli le, ker se moraš soočiti sam s seboj. Pred seboj se ne moreš skriti. Pred seboj in svojimi vzorci ter nepodpirajočimi prepričanji ne moreš pobegniti. Soočiti se moreš z njimi. Boli točno tam, kjer potrebuješ celjenje rane.

Mojca Kokalj Imširovič

Mojca Kokalj Imširovič

Sem Mojca Kokalj Imširović, sem človek, mamica dveh otrok, žena, avtorica nenavadnega priročnika jutranje rutine: Moje boljše življenje se začne z jutrom, avtorica knjige Podjetniški mehurček, znanstvenica po izobrazbi, podjetnica, Co-Founder of Brewiks, COACHINJA ZA BOLJŠE ŽIVLJENJE IN USPEH, strokovnjakinja za družinsko podjetništvo, certificirana trenerka in motivacijska govornica.

Zakaj to počnem?

Ker globoko verjamem, da je vsak lahko boljša različica sebe, ne glede na okolje, iz katerega prihaja, kakšno življenje je imel ali ima in kakšne predispozicije ima.

Zato je moje poslanstvo z izobraževanjem in svetovanjem inspirirati posameznika, pare ter konec koncev tudi podjetja, da postanejo boljša različica sebe in zaživijo svoje boljše življenje.

Zato se tudi moj moto glasi: »Če si živ in če dihaš, si lahko spremeniš svoje življenje na bolje.«

Priročnik jutranje rutine

Podjetniški mehurček

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj