Na vsebino

Hope's Bivouac - bivak upanja (1)

Spomnim se dne, ko me je mama vprašala, če se drogiram. Če bi me dandanes vprašala, bi ji odgovorila, da. Odvisna sem od merino volne!

Ko pogledam nazaj na svoje otroštvo, vidim mešanico svetlih in temnih trenutkov, ki so me oblikovali v osebo, ki sem danes. Moje otroštvo je bilo obdobje iskanja: iskanja tolažbe, razumevanja in predvsem občutka doma. Izguba očeta v zgodnjih letih je pustila globoke rane, zaradi katerih sem se pogosto počutila izgubljeno in nesmiselno.

Vse se je začelo spreminjati, ko sem spoznala Bogdana in Marijana. Ta dva strastna alpinista sta v meni vzbudila strast do gora, svobode in raziskovanja. Alpinizem mi je dal občutek pripadnosti, občutek, ki sem ga tako dolgo iskala. V gorah sem se naučila ceniti trenutke tišine, moči in razmišljanja. Vsaka pot, vsak vrh, ki sem ga osvojila, je v meni pustil nekaj posebnega.

Med enim od trekingov sem prvič odkrila merino volno. Ta neverjeten naravni material je bil popoln za vse pustolovščine, ki sem jih imela v gorah in vsakdanjem življenju. Njegova edinstvena lastnost termoregulacije, udobja in trajnosti mi je takoj pritegnila pozornost. Bolj ko sem raziskovala in uporabljala merino volno, bolj sem se zaljubila vanjo. To je bil začetek moje strasti do merino volne in ideje za Hope's Bivouac, trgovina z oblačili iz merino volne

Danes, ko pogledam nazaj, vidim, kako so osebne izkušnje oblikovale mojo pot. Učile so me, da lahko težki časi in izkušnje vodijo do nečesa lepega in strastnega. Vsaka prepreka, vsak izziv mi je dal moč in me spodbudil k iskanju svoje strasti. In našla sem jo v merino volni, materialu, ki zdaj predstavlja srce in dušo Hope's Bivouac.

...se nadaljuje...

Nada Dragutinović

Nada Dragutinović

Nada, ljubiteljica merino volne, hribolazka in motoristka. Nada živi trajnostno in minimalistično. Verjame v koncept, manj je več, zato se je povsem predala objemu merino volne, ki je v zadnjih letih postala njena posebna strast.

Njeno navdušenje nad merino volno jo je popeljalo na edinstveno pot, skozi katero želi popeljati tudi vas, v čarobni svet tega naravnega materiala.

Merino volna ni le običajna volna. Je izjemen in naraven material z osupljivimi lastnostmi.

V oblačilih iz merino volne začutiš zdravje in svobodo. Vendar pa Nada opozarja: ko enkrat začutiš to svobodo, lahko postaneš 'odvisen' od merino volne. In zakaj je temu tako? O vsem tem, o merino volni, oblačilih iz merino volne, o hitri in trajnostni modi ter o makro in mikro plastikah, pa v njenih zapisih.

Pridružite se ji na tem čarobnem potovanju z merino volno!

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj