Na vsebino

Hope's Bivouac: Merino oblačila ne oddajajo vonjav in ne smrdijo - lanolin (25)

Vem, da se naslednje bere neresnično: obstaja material, ki je naraven, v katerem ne smrdiš. Lahko ga nosiš več dni zapored brez pranja, s samo zračenjem. Po več dnevih oblačila preprosto opereš pod tekočo vodo na roke, posušiš in oblačila spet dišijo.

Za motoriste je to neprecenljivo. Občutek svežine, ko smo na cesti več dni zapored, ne da bi se naša oblačila spremenila v ... zanimive vonjave. Merino volna nam daje tisto ravnotežje med udobjem in praktičnostjo.

Ena od skrivnosti, ki ohranja oblačila iz merino volne tako sveža, kot bi jih ravnokar vzeli iz omarice, je lanolin. Ta naravna maščoba ni le edinstvena v svoji sposobnosti ohranjanja volne mehke in hidrirane, temveč tvori tudi zaščitno plast okoli vlaken, ki odbija vodo in umazanijo. Zato se lahko odpravite na svoje pustolovščine na dveh kolesih, ne da bi skrbeli glede vremenskih razmer ali vonjav, ki se nabirajo v oblačilih

Lanolin ni le prijatelj vaših oblačil, temveč tudi vaše kože. Kozmetična industrija ga pogosto uporablja v izdelkih za nego kože, kot so kreme, mazila in balzami za ustnice, zaradi svojih hidratantnih lastnosti.

Če imate kakšno vprašanje zame, da ga v eni od naslednji rubriki predebatiramo, mi pišite na [email protected]. Z veseljem razbijem vaše dvome in skrbi glede merino volne.

Nada Dragutinović

Nada Dragutinović

Nada, ljubiteljica merino volne, hribolazka in motoristka. Nada živi trajnostno in minimalistično. Verjame v koncept, manj je več, zato se je povsem predala objemu merino volne, ki je v zadnjih letih postala njena posebna strast.

Njeno navdušenje nad merino volno jo je popeljalo na edinstveno pot, skozi katero želi popeljati tudi vas, v čarobni svet tega naravnega materiala.

Merino volna ni le običajna volna. Je izjemen in naraven material z osupljivimi lastnostmi.

V oblačilih iz merino volne začutiš zdravje in svobodo. Vendar pa Nada opozarja: ko enkrat začutiš to svobodo, lahko postaneš 'odvisen' od merino volne. In zakaj je temu tako? O vsem tem, o merino volni, oblačilih iz merino volne, o hitri in trajnostni modi ter o makro in mikro plastikah, pa v njenih zapisih.

Pridružite se ji na tem čarobnem potovanju z merino volno!

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj