V današnjih časih, ko čas kar hiti, smo tudi podjetniki razpeti med produktivnostjo in izčrpanostjo. Pojavi se frustracija in občutek, da nič ne naredimo, kljub temu, da delamo veliko. Ohranjanje zdravega ravnovesja med poklicnim in zasebnim življenjem je ključno za naš uspeh. Kako to doseči.

Metoda 1: Prioritete

Splošno pravilo je, da najpomemnejše in najbolj kreativne opravke naredimo v začetku dneva, ko imamo največ energije. Tiste, ki od nas zahtevajo manj napora, pa prihranimo za poznejše ure. Pomembno je le, da razumemo, katere opravke moramo nujno narediti.

Metoda 2: Čas je za odmor

Ena izmed preverjenih tehnik je, da si namensko začrtamo pavze. Sami pa presodimo, ali si vzamemo 5 minut premora vsakih 50 minut dela, ali pa 15 minut premora vsakih 45 minut dela. Pomembno je le, da si malo oddahnemo. V tem času se rahlo praztegnemo, spijemo kozarec vode in se nadihamo svežega zraka.

Metoda 3: Odstranimo motnje

V to kategorijo padejo družbeni mediji, elektronska pošta, klici in podobno. Opravljanje več stvari hkrati moti delovni proces. Torej, če je le možno, preverimo nova sporočila v času, ko imamo pavzo.

Pravilno prioritiziranje obveznosti, načrtna organizacija odmorov ter izklop blinkanja telefona znižuje možnost za izčrpanost. Če vsake toliko časa zamenjamo še okolje, se odpravimo na kratek sprehod v naravo ali do najbližje kavarne, pa bomo svojo produktivnost še povečali. Namreč raziskave kažejo, da zmerni hrup v okolici dviguje našo produktivnost.