Na vsebino

Hello Kitty

Rojena na Japonskem, slavna micika brez ust in veliko mašno na glavi je videla cel svet. Več kot tri desetletja navdušuje otroke, mladostnike in odrasle po vsej Aziji, Evropi in v ZDA. Danes se prodaja v več kot 1000 trgovin in krasi več kot 22 tisoč izdelkov. Hello Kitty je takšna svetovljanka, da ima celo svoje letalo.

Njen uspeh se skriva v tem, kar jo dela drugačno od vseh drugih igrač in karakterjev na trgu. Je malo bolj dolgočasna kot druge igrače. Nima ust, ne govori, njen izraz je bolj umirjen, skoraj nevtralen. Tako nastopa kot prazno platno, na katerem lahko občudovalci Hello Kitty okrasijo na svoj način, jo povsem personalizirajo.

Kar jo je skozi leta ohranjalo pri priljubljenosti je tudi dejstvo, da je bila vedno v koraku s časom. Spreminjala se je kot so to narekovali njeni potrošniki, tako je postala tudi ikona. Danes imajo največji občudovalci vredne zbirateljske kolekcije te micike in vseh njenih drugih prijateljev, katerih je več kot 20. Franšiza Hello Kitty ima danes, poleg vsega ostalega, tudi svojo risanko in zabaviščni park v Tokiu.

Vir: http://www.typo.si
Sanja Hadjur

Sanja Hadjur

www.typo.si

Od kulturologinje do grafične oblikovalke, z ljubeznijo do dobrih zgodb, Sanja je oblikovalka celostnih grafičnih podob, tiskovin, etiket in embalaže. Po naravi je zelo organizirana in natačna, kar že rahlo spominja na obsesivno-kompulzivno motnjo. Tako je celo življenje kot veverica nabirala razne odpadne škatlice in kozarčke ter jih ponovno uporabila. Embalaža ji predstavlja umetnost prodajne platforme in kreiranje interaktivnih vsebin ji požene veveričino kri direkt v žilo. Verjame v etični kodeks sanjskega podjetništva in vztraja pri samorealizaciji v poklicu. “Quirky” oblikovalka išče navdih v kulturah, drugačnosti in nekonformnosti, najbolj pa uživa v kolaboraciji z drugimi podjetniki, kot je ona sama. Več o njenem delu na www.typo.si.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj