Na vsebino

Kako s pomočjo pravila 80/20 prodamo več?

Leta 1906 je ekonomist Vilfredo Pareto opazil, da ima 20 % vseh prebivalcev v Italiji 80 % vsega bogastva v državi. Raziskoval je naprej in ugotovil, da pravilo 80/20 (Paretov princip) velja tudi za druga področja. Tako 80 % vse prodaje naredi 20 % najboljših prodajnikov. Enako pomeni, da bo 80 % vse prodaje ustvarilo 20 % naših strank. V splošnem se pravilo glasi: 80 % rezultatov izhaja iz 20 % vzrokov.

Ko razumemo, da večina naše prodaje pride od relativno majhne skupine, temu primerno prilagodimo tudi trženjsko strategijo. Vse, kar moramo ugotoviti je, zakaj smo tem 20 % zanimivi. Iščemo tudi stranke, ki so podobne tistim 20 %. Izogibamo se profilom strank, ki se nahajajo v 80 %. V splošnem je Peretovo pravilo prenosljivo na vsa področja človekovega delovanja, naj gre za reorganizacijo privatnega življenja, ali pa poslovnega.

Kot projektni vodje razumemo, kateri projekti so najpomembnejši in tem namenimo največ pozornosti. Kot samostojni podjetniki prepoznamo svoje najboljše naročnike in iščemo takšne še naprej. Ste vedeli, da se v prostem času 80 % časa družimo z 20 % prijateljev in družinskih članov?

Vir: http://www.typo.si

Od kulturologinje do grafične oblikovalke, z ljubeznijo do dobrih zgodb, Sanja je oblikovalka celostnih grafičnih podob, tiskovin, etiket in embalaže. Po naravi je zelo organizirana in natačna, kar že rahlo spominja na obsesivno-kompulzivno motnjo. Tako je celo življenje kot veverica nabirala razne odpadne škatlice in kozarčke ter jih ponovno uporabila. Embalaža ji predstavlja umetnost prodajne platforme in kreiranje interaktivnih vsebin ji požene veveričino kri direkt v žilo. Verjame v etični kodeks sanjskega podjetništva in vztraja pri samorealizaciji v poklicu. “Quirky” oblikovalka išče navdih v kulturah, drugačnosti in nekonformnosti, najbolj pa uživa v kolaboraciji z drugimi podjetniki, kot je ona sama. Več o njenem delu na www.typo.si.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj