Ob navzočnosti konjev je neizogibno, da čutimo njihovo mogočno pojavnost, moč, samozavest in svobodo. Konji so izredno intuitivni in zaradi te lastnosti jih povezujemo z duhovno rastjo ter samozavestjo. Konji trdno stojijo na tleh, ponosno se šopirijo v vsej svoji lepoti. S tovrstno simboliko so konji simbol osebnostne rasti ter zdravih in pristnih osebnih odnosov.

V tem kontekstu nas konj uči, da imamo moč spremeniti vse, za kar se zavzamemo. Odnos konj- človek temelji na zaupanju in odgovornosti. S tem nas konj le opozarja, na kaj smo ljudje pozabili v procesu življenja. Konj nas uči, kako pomembno je zaupanje in dejstva, da smo vsi med seboj povezani in skupaj odgovorni za odnose, ki jih imamo med seboj. Konj je duhovni vodja, odličen vzor. Je svobodna žival, ki nas spodbuja, da pogumno spremenimo življenjsko smer in pri tem odkrijemo moč in svobodo v sebi. Konj nas uči, da nismo šibki in prestrašeni, temveč samozavestni in močni, ne glede na izzive, ki nam jih prinese življenje.

Z bogato simboliko je konj pogosti motiv tudi pri grafičnem oblikovanju. Tako prestižna blagovna znamka Ralph Lauren uporablja logotip s konjem, kar kaže na prestiž, plemenitost in prefinjenost blagovne znamke. Podobno svojo zgodbo piše Ferrari, ki je za logotip prav tako posvojil mogočnega žrebca. To kaže na hitrost njihovih avtomobilov, eleganco v gibanju in seveda občutek moči. Tako bi moškega v Ralph Lauren majici, ki pride ven iz Ferrarija, opazovalci videli kot uspešnega in samozavestnega poslovneža, ki vztrajno gradi svojo pot do uspeha.