Pri oblikovanju embalaže je pomembno, da je ta privlačna na oko, pa tudi, da vsebuje vse informacije, ki so potrebne. Prodajna in informativna vsebina na embalaži pove vse, kar mora naš potrošnik vedeti o izdelku. Ta vsebina naj bo kratka, pripovedna in naj ne zavaja potrošnika.

1. Kratko in jedrnato z dobrim sloganom

Pomembno je, da embalaža hitro sporoči, za kakšen izdelek sploh gre. Naj bo jasno prikazano, kaj je v embalaži in tudi kaj vse so prednosti izdelka. Če oblikujemo še udarni slogan, ki pravilno nagovarja potrošnike, smo že na pol poti do zmage.

2. Pripovednost in privlačen dizajn

Še bolj pomembno od vsebine je dizajn, saj ta pogostokrat pomeni prvi vtis in lažjo opaznost na policah. Ena najbolj učinkovitih tehnik, kako privleči oko potrošnika, je poleg učinkovitega dizajna, pripovednost embalaže. Naj embalaža pripoveduje svojo zgodbo in zamoti potrošnika pri branju. Dajmo potrošniku priložnost, da se lahko poistoveti z našim izdelkom in blagovno znamko. Ustvarimo dobro zgodbo, privlačno vsebino in dober razlog, zakaj kupiti ravno naš izdelek. To vse spletemo v prodajno zgodbo – nadaljujemo zgodbo naše blagovne znamke tudi na embalaži.

3. Resničnost informacij

Predvsem pri deklaracijskem delu morajo biti informacije natančne in nikakor ne smejo zavajati potrošnike. Tiste informacije, ki nas zakonsko obvezujejo, morajo biti na deklaraciji. Kaj pa mora biti na deklaraciji, predpisujejo zakoni - za prehrambene izdelke veljajo ena pravila, spet za kozmetično industrijo druga.

Ne glede na zahteven proces oblikovanja etiket in embalaže, gre za pametno investicijo, ki naši blagovni znamki prinese dodano vrednost, inovativnost, svež pridih in novi zagon za uspeh.