David Ogilvy je veliko ime zlate dobe oglaševanja in njegovi nasveti iz področja prodaje in vsebinskega marketinga navdihujejo mnoge še dan danes. Leta 1948 je svojo oglaševalsko agencijo zasnoval na ideji, da uspeh vseh oglasov temelji na informacijah o potrošniku. Danes že splošno, neštetokrat prežvečeno in samoumevno dejstvo, da ima stranka moč izbire in usmerja razvoj trga, je nekoč veljalo za inovativno misel, ki je spremenila naravo oglaševanja. Pred vsako veliko oglaševalsko idejo je Ogilvy najprej raziskal trg in potrošnikove navade.

Ogilvy je bil človek z vizijo. Bil je med prvimi, ki je zagovarjal koncept blagovne znamke kot pomembnega dejavnika uspešne prodaje. Poudarjal je, da sta za uspeh oglasa najbolj pomembna izvirna vsebina in privlačen design. Še več, v kolikor teh dveh elementov ni bilo, potem je oglaševanje v celoti odsvetoval.

Od časov David Ogilvyja pa do današnje eksplozije spletnega oglaševanja se je drastično spremenila narava potrošnika. Internet je prinesel nove metode oglaševanja, a kljub temu lahko nasvete očeta oglaševanja prevzamemo tudi za današnji čas. Ne samo, da so njegovi napotki še vedno aktualni, danes Ogilvy ostaja blagovna znamka ene največjih oglaševalskih agencij na planetu. Mogoče pa le ni slabo prebrati kakšno njegovo misel:

“Povej resnico, a naj bo ta resnica privlačna.” Ogilvy

Ogilvy je poudarjal, da je glavni in edini cilj oglaševanja prodaja. Pri tem pa je izrednega pomena to, da se potrošnika ne zavaja. Le temu je treba sporočiti resnične informacije o izdelku in to čim več. Nikoli ni bila dobra ideja govoriti neresnico, da uspešno nekaj prodamo. Še posebej to velja za danes, ko ima potrošnik na voljo ogromno informacij. Cilj je narediti najboljše izdelke, oziroma ponuditi najboljše storitve in o tem pripovedovati zanimive zgodbe. Najlažje je povedati resnico o tem, kar prodajemo. To resnico lahko le malo polepšamo, ali kot bi to rekel Ogilvy, jo naredimo privlačno. Na primer, smo čebelarji, ki pridelujemo med. Ta med čebele nabirajo na travnikih, ki so za našo hišo. Pa vendar je lahko naš med rezultat predanega dela, z večletno tradicijo v čebelastvu in ljubeznijo do neokrnjene narave lokalnih travnikov. Ti travniki v jutranji rosi zasijejo ob sončnem vzhodu, iz meglice se pokažejo sijoče cvetlice in te so izvor našega zlatega nektarja lokalnih čebel.