Mary je svojo kariero začela kot mlada tekstopiska, s časom pa je postala prva ženska, ki je ustanovila in vodila oglaševalsko agencijo v ZDA. V tistem času je bila vodilna pozicija ženske anomalija, ravno zato pa je Mary Wells Lawrence ena izmed ikon oglaševalskega sveta.

S strastjo do glasbe in teatra je Mary v oglaševanje prinesla nekaj novega in svežega. Zanemarjala je tradicijo in na izdelke je gledala iz drugačne, bolj igrive perspektive. Verjela je v dramatičnost! Tako je z njo na čelu novo ustanovljena agencija postala najbolj kul agencija v mestu. Dejstvo, da naj oglaševanje predvsem zabava občinstvo, jo je vodilo do mnogih uspešnih oglaševalskih melodij in teatričnih zgodb. S svojo ekipo je tako leta 1977 ustvarila eno najznamenitejših marketinških kampanj I (heart) NY, za katero je podobo oblikoval znan grafični oblikovalec Milton Glaser. Danes še vedno tri črke: I, N in Y, skupaj z rdečim srcem na beli podlagi predstavljajo ikonski logotip mesta New York.

“Če nisi zadovoljen s svojim življenjem, potem je čas, da ustvariš novo.” - Mary Wells Lawrence

Tako kot oglaševanje na splošno ponuja alternativni način življenja ali pa izdelek, ki te vsaj malo približa k boljši ali drugačni življenjski izkušnji, tako so to uspešno dosegali tudi oglasi Mary Wells Lawrence. Posameznik je tisti, ki se odloči, ali bo kupil nek izdelek ali ne, a tekstopisec je tisti, ki odloča, na katera posameznikova čustva želi igrati. Čustva so tista, ki na koncu odločijo, ali smo zadovoljni s trenutnim življenjskim stilom ali pa je mogoče res že čas za tisto gorsko kolo iz oglasa, ki smo ga videli včeraj. Če nismo zadovoljni z neaktivnim življenjem, je sedaj čas, da si kupimo že enkrat to kolo in postanimo aktivni. Tako je razmišljala tudi Mary in s svojo ljubeznijo do dramatičnih efektov je ciljala na čustva svojega občinstva. Uspeh nikakor ni bil zanemarljiv.