Ste se ukvarjali s tem vprašanjem, ko ste nazadnje načrtovali izdelavo spletne strani? V zapisu bomo definirali tri glavne tipe spletnih strani, ki jih izdelujemo za naše naročnike in zakaj moramo razumeti razliko med njimi.

Čemu je namenjena spletna stran?

Zasnova spletne strani je v osnovi odvisna od tega, čemu je namenjena. Pomembno je, da se pred začetkom izdelave spletne strani odločimo in razumemo kakšne rezultate lahko pričakujemo. Določimo torej kaj bo glavna naloga spletne strani in kaj bo merilo uspešnosti spletnega mesta.

Vsak tip spletne strani ima svoj namen in vsebino, proces ter časovni okvir. V končni fazi sam namen oziroma naloga vpliva na tudi na ceno spletne strani. Spletne strani pri našem delu delimo na:

  • PRODAJNE SPLETNE STRANI

  • PREDSTAVITVENE SPLETNE STRANI

  • BRANDING SPLETNE STRANI

PRODAJNE SPLETNE STRANI

Prodajne spletne strani združujejo kvalitete vseh treh tipov. Prodajna spletna stran je najvišja kompleksnosti spletne strani. Kakovostna vsebina je del SEO optimizacije spletne strani, ta pa je osnova pri prodajno usmerjenih spletnih mestih. Kakovostna vsebina mora biti tudi oblikovno gledano smiselno strukturirana – oblikovanje uporabniške izkušnje. Potem je tukaj še zasnova prodajnega procesa na strani. V osnovi to pomeni, da pametno oblikovano in vsebinsko bogato spletno stran opremimo z elementi za generiranje prodaje. Tukaj je primer prodajne spletne strani, ki smo jo izdelali za naročnika Mediwa center.

2aZQFteaIEb0UC0h-rJ-H_spoO-muDa2m9xocljvcuTGiFpB0Y9UA9BQncn8Ks8f8Bt8zFA1wZQpAAYiUmtmB62YnF1Qz6gT7cK2Hm4ghJ_rYH728sIcO_q8FfZ22j-pVKLZ1tdd

PREDSTAVITVENE SPLETNE STRANI

Nekoliko manj kompleksne so predstavitvene spletne strani. Glavni namen teh spletnih mest je predstavitev referenc vašega podjetja, predstavitev projektov in znanja ter tehnologije ali tehnike, ki jo lahko ponudite. Takšne spletne strani ustvarjamo v mislih na vašega kupca – vsebino prilagodimo in predstavimo na način, ki bo vašega potencialnega naročnika prepričal, da ste zaupanja vredno podjetje. Primer predstavitvene spletne strani, ki smo jo izdelali za Center za jezikovne vire in študije, ki deluje pod okriljem Univerze v Ljubljani.

gdMLYmVpIIs7DHCbmBlGEJNRdU0hBVkMkOKD9n8QAR4JNjIk3rqUQs72KXjHfa0ODVytcZS1EEMVwdFRkHYsL6Rxnu1g9efwvIFpA6IAQ2ZcQcAg1VNJ6H4tfqlfsWsYMjWKHRN9

BRANDING SPLETNA STRAN

Pri teh spletnih mestih gre predvsem za kakovostno oblikovanje in vrhunsko slikovno ali video gradivo. Takšne spletne strani si omislijo podjetja, ki imajo prodajne kanale že urejene na nek drugačen način in želijo je predstavitev blagovne znamke, kot del brandinga. Pivovarna Vizir, nam je zaupala izdelavo branding spletne strani za njihovo mikro pivovarno, ki je prva kraft pivovarna v Sloveniji.

GJcK7U_GtrazHNhvExAIYQX-Dbz0-OAG5qhO1wsrFBCyJUIt21H_0-8InGqvLIwvrXilnut4AROL1kIlt3YXKyjcZSfek7L-xAMvfVHmt9UB3ebcN0uzYVWYHE7JuRgGkboKZH3D