Je vaš posel prilagojen mobilnim napravam?

Kar 80% vseh uporabnikov mobilnih naprav, le-te, poleg vseh drugih opravil, uporablja tudi za brskanje po spletu. Vaša spletna stran ima torej dve vrsti uporabnikov – tiste, ki jo obiskujejo preko osebnega računalnika in tiste, ki za ogled spletne strani uporabljajo mobilne naprave. Z drugimi besedami: vaša stran ima dva obraza. Rešitev je dobra mobilna optimizacija spletne strani.

Kaj je mobilna optimizacija spletne strani?

Mobilna optimizacija spletne strani je proces prilagoditve spletne strani ali proces izdelave mobilne verzije spletne strani. V osnovi to pomeni, da bomo imeli dva izgleda spletne strani – en izgled je prilagojen uporabi na računalniku, drug pa je prilagojen uporabi na pametnih telefonih oziroma mobilnih napravah.

Zakaj je mobilna optimizacija spletne strani nujno potrebna?

Mobilna optimizacija je nujno potrebna zaradi 5 ključnih dejavnikov, ki soustvarjajo uporabniško izkušnjo ob obisku spletni strani. Pomembna je izbira pisave in njena velikost. Pri našem delu posebno pozornost posvečamo tudi poziciji in prilagoditvi slikovnega gradiva in postavitev gumbov ter ostalih elementov – ti omogočajo vse potrebne funkcionalnosti spletne strani.

Ergonomija aplikacije

Ergonomija aplikacije, oziroma spletne strani, je pomemben pojem. Da je spletna stran ergonomska, pomeni, da pri uporabi ne rabimo neprijetnih ali manj udobnih gibov. Torej, gumbi so enostavno dosegljivi, uporabimo t.i. vrtiljake za enostavno premikanje med vsebinami in pisava pa je dovolj velika. Pomembna tudi zasnova mobilnega menija – tudi tukaj poskrbimo, da je zagotovljena ustrezna berljivost in razporeditev, ki omogoča udobno uporabo.

Bistveno je, da zagotovimo optimalno uporabniško izkušnjo, ki bo vašo spletno stran spremenila v vašega najboljšega prodajalca. Vas zanima več o pomenu prilagoditve prikazovanja fotografij, razporeditve elementov in velikosti pisave? >>> CELOTEN ČLANEK