Na vsebino

Zaobljube, ki jih stranke cenijo

Kar 80% novoletnih zaobljub naj bi jih propadlo že do konca januarja. Kako gre pa vam?

V podjetjih bi bilo za novoletne zaobljube bolj primerno ime letno planiranje. Poleg premetavanja številk in rezultatov ne smemo pozabiti tudi na grajenje poslanstva, vrednot podjetja.

Predstavili bi nekaj poslovnih zaobljub, ki močno vplivajo na ugled podjetja, skrbijo odličen prvi vtis in pripomorejo tudi k višji prodaji in zadovoljstvu zaposlenih. Vaše stranke vas opazujejo in cenijo vaša prizadevanja v smereh, ki so izpostavljena spodaj: po vračanju nazaj družbi, spodbujanju razvoja vaše ekipe, krepitvi varnostnega vidika in časovni optimizaciji pri sodelovanju.

ZAVEZA K SPODBUJANJU IZOBRAŽEVALNIH URIC

Vlaganje v kulturo coachinga in učenja spodbuja vsakega člana vaše ekipe, da vlaga v svoj poklicni in osebni razvoj. Zelo spodbudna je tudi izmenjava znanj in izkušenj znotraj podjetja. Naj vas vaš sodelavec nauči nekaj novega s čimer boste lažje razumeli tudi njegovo delo. Če tesno sodelujeta na skupnih projektih, boste tudi z več razumevanja pristopali k izvajanju nalog. Kot mentorji tudi sami rastemo, še posebej bogata pa so medgeneracijska sodelovanja znotraj ekipe. V tej enačbi ni poražencev, zato ob vstopu v leto 2023 razmislite o tem, kako lahko ustvarite kulturo učenja ali coachinga v svojem podjetju. Pohvalite se na družabnih omrežjih in delite svoje ugotovitve z vašimi strankami na mailing listi.

NAČRTUJTE HITRE IN UČINKOVITEJŠE SESTANKE

"Ta sestanek bi lahko bil e-poštno sporočilo," je nekaj, za kar ste verjetno že slišali. Enourni sestanki, ki vsebujejo malo vsebine, so vedno bolj odveč, zato bi morali bolj razmišljati o načrtovanju krajših srečanj zaposlenih, namesto (pre)dolgih sestankih. Zakaj to omenjamo v sklopu zaobljub? Ker vpliva tudi na način sodelovanja z vašimi b2b strankami. A ni učinkovitejše delo po fazah s hitrimi in učinkovitimi sestanki? Tudi vaše stranke bodo cenile, da ne tratite njihovega dragocenega časa z neproduktivnim sestanki.

POKAŽITE VAŠIM STRANKAM, DA JIH CENITE

Brez njih vas verjetno ne bi bilo, zakaj jim torej ne bi tega dali vedeti? To spoštovanje lahko izrazite tudi z dobrosrčnim e-poštnim sporočilom. Lahko uvedete posebne ponudbe samo za redne stranke. Tako spodbudite, da pustijo tudi kakšno pozitivno mnenjo na vaših spletnih mestih ali pa vas priporoča naprej. Podjetja svoje stranke prepogosto jemljejo za samoumevne, zato jim pogosteje sporočite, kako zelo cenite, da so izbrali vaše podjetje.

POSKRBITE ZA KIBERNETSKO VARNOST

To je nekaj, česar žal veliko podjetij še vedno močno podcenjuje. Spletni prevaranti in hekerji vse bolj usmerjajo svoje kriminalne dejavnosti proti malim in srednje velikim organizacijam. Čeprav kibernetska varnost trenutno morda ni tako velik trend, je samo vprašanje časa, kdaj bodo stranke gravitirale samo k podjetjem, ki tveganja kibernetske varnosti jemljejo resno.

NAUČITE SE NEKAJ NOVEGA

Učenje novih veščin ter nadaljnji osebni in poklicni razvoj je ključnega pomena. V zvezi s tem obstajajo številne prednosti. Če ste v službi izgoreli, bo učenje nove veščine ali hobija pomagalo vašim možganom pri soočanju s stresom, povezanim z delom, in vam ponudilo priložnost, da se sprostite. Bistvenega pomena je tudi nadaljevanje strokovnega razvoja z novimi veščinami in sodobnimi prijemi, da zagotovljamo izpolnjevanje najboljše prakse poslovanja.

VRAČAJTE SVOJI LOKALNI SKUPNOSTI

Verjetno so priporočila znotraj lokalne skupnosti vašemu podjetju pomagala pridobiti več strank ali vsaj izboljšale vaš ugled na trgu kot zanesljivega in zaupanja vrednega podjetja. S tem v mislih je vračanje lokalni skupnosti eden najbolj navdihujočih pristopov, da pokažete svojo hvaležnost, in tudi ne zahteva nujno velikih sredstev. To je tudi priložnost, ki jo lahko izkoristite tudi pri marketingu oziroma grajenju ugleda vašega podjetja. Nesebična priložnost za vaše podjetje, da se zahvali enemu od svojih najpomembnejših deležnikov - strankam.

Daljši zapis najdete TUKAJ.

Želite mnenje strokovne ekipe? Pišite nam.

Bi se strateško lotili digitalnega marketinga za vašo storitev ali produkt? Pišite nam na [email protected] in se dogovorimo za sestanek in brezplačno analizo vaše spletne prezence.Starkmat

Starkmat

STARKMAT >> Zanesljiva podpora podjetjem na področju spletnih rešitev in marketinga. Že od leta 2016 skrbimo za naročnike iz cele Slovenije.
Osredotočeni smo na uspeh in merljive rešitve.

Lahko vam pomagamo pri izdelavi spletne strani ali trgovine, postavitvi profesionalnega LinkedIn profila, vzpostavitvi avtomatiziranega sistema za pošiljanje mailov, izvedbi Facebook ali Google Ads kampanje, optimizaciji obstoječe spletne strani ali pomagamo z mentorskim programom.
Imate vprašanje za nas? Spoznajmo se.

www.starkmat.si | [email protected] | 040 643 733 | FB | LI


Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj