Na vsebino

Informacije in gradiva o koronavirusu

Na Uradu vlade za komuniciranje prejemajo veliko vprašanj in prošenj za informacije v zvezi s širjenjem koronavirusa tudi s strani regionalnih in lokalnih medijev, zato so nam posredovali nekaj ključnih virov, ki sledijo dogajanju v zvezi s širjenjem koronavirusa za Slovenijo in svet, prilagajo pa tudi infografike, ki so jih na to temo v minulih tednih pripravili na NIJZ in Uradu vlade za komuniciranje in jih sicer redno objavljajo na vladnih profilih na družbenih omrežjih (@vladaRS, FB Vlada RS).

Vlada RS si ves čas prizadeva, da državljanom in vsem, ki se nahajajo na območju Slovenije, zagotavlja natančne in pravočasne informacije. Vlada javnost sproti obvešča o razvoju dogodkov na osrednjem spletnem mestu o koronavirusu TUKAJ in prek družbenih omrežij.

Aktivnosti v zvezi s koronavirusom vodi Ministrstvo za zdravje, ki je po Zakonu o nalezljivih boleznih pristojni državni organ. Razmere v Sloveniji in svetu natančno spremlja tudi Sekretariat Sveta za nacionalno varnost.

Pristojna ministrstva z navodili za ravnanje obveščajo vse javne in zasebne zdravstvene zavode, vzgojno-izobraževalne, visokošolske in raziskovalne zavode, objavljajo priporočila glede množičnih prireditev, priporočila potnikom itd., da bi na ta način dosegli vse relevantne javnosti in s preventivnimi ukrepi čim bolj zajezili morebitno širjenje koronavirusa.

V prilogah spodaj najdete več informacij in napotkov.

Priponke

Vir: RS, Urad vlade za komuniciranje

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj