Na vsebino

Kdo zavlačuje pri nujno potrebni gradnji OŠ Loka?

V prostorih OŠ Loka Črnomelj je danes dopoldne potekala tiskovna konferenca za novinarje, katero sta sklicali predsednica sveta zavoda Maja Kocjan in predsednica sveta staršev Renata Lozar.

Razlog za sklic konference je predvsem ta, da je šolsko poslopje že zdavnaj načel zob časa, dodatno pa ga je poškodovala predlanska močna toča, rešitev oz. gradnja nove šole pa se samo odmika.

Maja Kocjan, predsednica sveta zavoda OŠ Loka Črnomelj je zbranim povedala, da pouk poteka v neprimernih in nevarnih prostorih: TUKAJ.

Predsednica sveta staršev OŠ Loka Renata Lozar je poudarila, da so ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport že večkrat pozvali k ukrepanju, a da pri postopku stalno prihaja do novih zahtev in zapletov: TUKAJ.

Damjana Vraničar, ravnateljica OŠ Loka je opozorila, da šolo poleg zamakanja, pokanja tal in slabega tesnenja oken pesti tudi prostorska stiska. Na selitev, ob sanaciji oz. gradnji nove šole, pa so bili že pripravljeni: TUKAJ.

Željka Karini Biličič je na tiskovni konferenci, ki jo je ob občinskem prazniku sklicala Občina Črnomelj 4. februarja letos povedala, da naj bi bila projektna naloga izgradnje šole usklajena pred dvema tednoma: TUKAJ.

Črnomaljski župan Andrej Kavšek se je ob omenjenem pozivu za Slovensko tiskovno agencijo odzval z besedami, da si občina prizadeva, da bi nadomestne šolske prostore začeli graditi že letos ali najpozneje prihodnje leto. Omenjeni stari šolski del v novem šolskem letu oz. od 1. septembra naprej ne bodo več uporabljali in bodo učence premestili v nadomestne prostore, ki jih bo priskrbela občina.

Ravnateljica, predsednica sveta staršev in predsednica sveta zavoda so nas po uradnem delu pospremile k ogledu šole in dejanskega stanja učilnic: TUKAJ.

V prilogah spodaj so tudi dokumenti in nekaj fotografij, ki dokazujejo stanje na šoli in prizadevanja sveta staršev in zavoda k čimprejšnji rešitvi stiske v OŠ Loka.

Tiskovna konferenca za novinarje je potekala ob 9. uri dopoldne, zadnja, še neuradna informacija z Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport pa je do nas prispela kmalu po 15. uri:

“Dobra novica za OŠ Loka Črnomelj. Danes je bil na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport sestanek med pripravljavci projektne naloge za izgradnjo Osnovne šole Loka. Na sestanku so potrdili projektno nalogo. Dogovorili pa so se tudi, da se v roku dveh tednov pripravi dokument identifikacije investicijskega projekta in razpisna dokumentacija.

Ko bosta občina in ministrstvo dokument identifikacije investicijskega projekta potrdila, bo ministrstvo pripravilo vladno gradivo za odprtje načrta razvojnih programov za investicijo v izgradnjo OŠ Loka Črnomelj. Ocenjujemo, da bo vlada sprejela sklep o odprtju načrta razvojnih programov v roku dveh mesecev.

Šolsko stavbo OŠ Loka Črnomelj je predlani poškodovala močna toča. Vlada je junija 2018 sklenila pomagati občini Črnomelj pri sanaciji posameznih škod in izgradnji nove osnovne šole. Strokovna služba Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport pa od takrat intenzivno sodeluje z občino in različnimi strokovnjaki pri pripravi projekta za Osnovno šola Loka ter ji pomaga. Predvsem v želji čim prej najti ustrezno rešitev v dobro otrok in zaposlenih na OŠ Loka Črnomelj.”

Priponke

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj