Na vsebino

Ne pozabi dihati na viniškem gradu

Včerajšnji večer je bil kot nalašč za obisk letnega kina. In to na Gradu Vinica. V enkratnem ambientu graščine na samem robu naše deželice smo si ogledali film scenarista in režiserja Martina Turka Ne pozabi dihati. Gre za zgodbo petnajstletnega Klemna, ki odrašča s starejšim bratom Petrom in mamo samohranilko v malem mestecu na odmaknjenem podeželju. Utečen vsakdan, ki ga Klemen najraje preživlja z oboževanim bratom na teniškem igrišču in ob bližnji reki, prekine Petrovo nenadno, strastno ljubezensko razmerje s prelepo vrstnico Sonjo, kar pri Klemenu sproži naval nasprotujočih si čustev in nepremišljenih dejanj.

Verjetno ni potrebno posebaj omenjati, da so kadri s podeželja in čolnarjenja posneti v Beli krajini.

Več kot 80 obiskovalcev je bilo nad poletnim večerom navdušeno, če pa ste med tistimi, ki so predvajanje filma zamudili, vas že danes povabimo na še en kino pod milim nebom. Ob 21. uri bo namreč na Medgeneracijskem vrtu za črnomaljskim Kulturnim domom potekalo predvajanje filma Nenavaden teden s Tesso. Gre za toplo zgodbo o odraščanju in prijateljstvu, ki je posneta po istoimenskem romanu Anne Woltz, ki je preveden tudi v slovenščino. Letošnji nominiranec za nagrada mladega filmskega občinstva Evropske filmske akademije 2020.

Pa tudi Grad Vinica vas vabi v svoj objem. Jutri ob 21. uri bo tam potekal skoraj akustičen koncert skupine IMSET.

Uživajte v poletju!

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
87
98
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj