Na vsebino

Nedeljsko popoldne v gasilskem taboru

V nedeljo popoldan so nas obiskali gasilci PGD Adlešiči, ki so nas učili, kako poteka reševanje na vodi, PGD Dragatuš, ki so nam prikazali tehnično reševanje iz vozila, PGD Črnomelj delo na višini, PGD Stari trg, ki nam je razkazal svoje GVC vozilo ter gašenje z visokim tlakom in PGD Petrova s starejšim vozilom TAM, da smo spoznali tudi kakšna je bila oprema nekoč. Hvala vsem članom društev, da so si vzeli čas in mladim prikazala delo gasilcev.

Potem je že sledila generalka pred nastopom.

Otroci so ob 20-letnici tabora priredili proslavo, povabili smo člane organov zveze, vse nekdanje predsednike mladinskih komisij, ter strokovno komisijo, ki je ocenila likovno-kiparska dela, ki so jih izdelovali dopoldne in zabavne točke, ki so jih otroci pripravili. Ker pa so se naši otroci zelo potrudili, je komisija imela zelo teško odločitev. Odločili so, da so zmagovalci vsi.

Po uradnem delu je sledil postroj pred večerjo, v katerem smo pridobili še 15. VOD katerega mentorji so bili predsednik in poveljnik GZ Črnomelj.

Hvala člani PGD Zilje za odlično večerjo.

Ker pa slavimo 20. tabor tudi torta ni manjkala. Sledila je večerna zabava in počitek.

Vir: Mladinska komisija GZ Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
98
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj