Na vsebino

Občni zbor PGD Črnomelj v jubilejnem letu

V jubilejnem letu, ko bomo gasilke in gasilci PGD Črnomelj praznovali svojo 150-letnico, je včeraj v polni dvorani črnomaljskega gasilskega doma potekal redni občni zbor društva. Ob številnih gostih in gasilcih iz prijateljskih ter pobratenih društev, se je dogodka udeležilo kar 72 gasilcev domačega društva.

Uvodoma je svoje poročilo o delu v minulem letu podal predsednik PGD Črnomelj Darjan Grudnik. Iz njegovega zaključnega govora pa izpostavljamo sledeče:

"Že 150 let so bile različne generacije črnomaljskih gasilcev temelj gasilske dediščine, zaslužne za pisanje poglavij bogate zgodbe, ki se je ustvarila v tem času. Predanost, pogum, nesebičnost, prostovoljnost in odrekanja lastnemu udobju in ugodju so oblikovali trdne temelje, na katerih lahko danes gradimo mi.

Vizija društva je, da smo referenčni primer delovanja gasilskega društva, ki bo vzor tudi drugim. Tako iz operativnega, kakor tudi organizacijskega vidika. Moramo biti ponosni na to kar smo. A hkrati ostati ponižni. Odločno zavezani svojemu poslanstvu. Še naprej pomagajmo, rešujmo, navdihujmo. Dajajmo ljudem še naprej občutek varnosti, zavedanje, da bo z njimi v stiski nekdo, ki jim bo pomagal, jih reševal. Ne glede na okoliščine."

Matjaž Vardjan, poveljnik PGD Črnomelj je zbranim predstavil operativno delo preteklega leta, stroške in škodo, ki so ob tem nastali, opravljena usposabljanja ter nabavo nove opreme.

"Izobraževanje je zelo pomembno področje našega delovanja in razvoja. V društvu po programu skrbimo za osnovni del izobraževanja, ki ga predstavljajo vaje. Teme in okvirni datumi le teh so določeni v naprej, po potrebi pa izvedemo tudi dodatne vaje, s katerimi utrjujemo svoje znanje iz reševanja. Člani operative se redno udeležujejo tudi dodatnih specializiranih izobraževanj, tako na nivojih društva, GZ Črnomelj, kakor tudi GZ Slovenije," je v svojem poročilu zapisal poveljnik.

Celotno poročilo predsednika in poveljnika ter načrt dela in operativni plan za tekoče leto najdete v priponkah spodaj.

Po sprejetju podanih poročil so gasilcem vzpodbudne besede in zahvale izrekli župan občine Črnomelj Andrej Kavšek, član UO pri GZS in predsednik Belokranjske regije ter GZ Semič tovariš Rudi Kofalt, predsednik GZ Črnomelj tovariš Boris Kambič, poveljnik GZ Črnomelj tovariš Jože Vrščaj, predstavnik novomeške izpostave Uprave RS za zaščito in reševanje Borut Kolenc ter gasilci prijateljskih in pobratenih gasilskih društev.

Komisija za odlikovanja v zasedbi Ines Ružič Vardjan, Andrej Mežnar in Janez Vidic je pripravila predloge za priznanja članom, katere je upravni odbor tudi potrdil, včeraj pa so bila tudi podeljena.

Priznanja za življenjski jubilej so prejeli Borut Brvar, Ivan Vergot in Damir Schweiger (50 let), Valerija Zupančič (60), Martina Grdiša (70), Janez Vidic (80) in Franc Wolf (90 let).

Priznanja za dolgoletno delo v gasilski organizaciji so prejeli Anton Galovec, Žiga Strmec in Andreja Vraničar (10 let), Pavel Zajc in Anže Švajger (20), Peter Pezdirc (30), Jože Schweiger (50) in Franc Mlečnik (60 let).

Priznanja za dolgoletno delo v operativi so prejeli Anton Galovec, Darjan Grudnik in Benjamin Grahek (10 let) ter Janez Vidic ml. (30 let).

Priznanja gasilske zveze so prejeli Katarina Domitrovič in Branko Spreizer (priznanje GZ III. stopnje) ter Primož Pezdirc (priznanje GZ I. stopnje).

Občni zbor se je zaključil s pogostivijo v garaži gasilskega doma ob spremljavi mladega belokranjskega ansambla Septim.

Priponke

Vir: PGD Črnomelj
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj