Na vsebino

Pregled leta 2019: Junij

V pregledu člankov na naši spletni strani v letu 2019 smo prišli že do meseca junija. Preverimo nekaj izbranih objav.

Dobreč na 42. Mednarodnem festivalu umetniške tamburaške glasbe.

Semiška občina je v prvih mesecih letošnjega leta ustanovila novo delovno telo – Odbor za mlade, v katerem se bodo mladi in aktivni občani zavzemali za svetlejšo prihodnost mlajše populacije ter oživitev dejavnosti na področju mladih.

Ambasador Bele krajine Oton Župančič je umrl 11. junija pred natanko sedmimi desetletji. In v počastitev te obletnice je izšla nova, prav posebna knjiga o njegovem življenju in delu.

Gasilci so prve pozive za pomoč pri poškodovanih objektih v Starem trgu ob Kolpi dobili nekaj minut pred 20. uro ...

Adria Dom je prejela zlato in srebrno priznanje za inovacijo za leto 2019.

V Gribljah so obeležili 130 let tamkajšnje šole, ki je danes podružnica Osnovne šole Loka Črnomelj.

V Jurjevanjski dragi se je včeraj pelo in plesalo belokranjske plese in pesmi ter tudi plese iz dežele tulipanov, coklov in mlinov na veter ter iz nekdanje bratske dežele Srbije.

Mineva namreč natanko 130 let, odkar so krajani Gradca ustanovili svoje gasilsko društvo. Ob jubileju so slovesno prevzeli tudi novo motorno brizgalno.

V Metliki so se z nastopom folklorne skupine Kyiv iz Kijeva, tudi uradno začele mednarodne poletne kulturne prireditve »Pridi zvečer na grad«.

Polanci smo Belokranci - dobrodelnost je presežek srca.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj