Na vsebino

Pregled leta 2019: Julij

Julijski pregled dogodkov v Beli krajini pričenjamo z obiskom kandidatk za "Miss Slovenije" ...

Letošnja finalna prireditev Miss Slovenije bo septembra potekala v Črnomlju, zato je 16 finalistk lepotnega izbora za miss Slovenije 2019 pred dnevi obiskalo Belo krajino.

Boris Pupič je minuli konec tedna, po nekaj manj kot 26-ih dneh, uspešno zaključil najdaljšo in najtežjo kolesarsko preizkušnjo na ameriških tleh Trans Am Bike Race.

Gašper in Primož Mihelič sta na Melodijah morja in sonca osvojila odlično 5. mesto. Prejela pa sta tudi nagrado Danila Kocjančiča za najobetavnejšega izvajalca oz. avtorja.

V Metliki na Partizanskem trgu se drevi ob 21. uri, po letu premora začenja brezplačni festival na prostem, 13. Teden kulture na Placu, ki ga prireja tamkajšnje prostovoljsko Kulturno umetniško društvo Plac.

Članice sekcije Pečkarke, ki deluje v okviru KUD Božo Račič Adlešiči, so zadnjo junijsko soboto v adlešičkem domu krajanov gostile srečanje društev kmečkih žena Bele krajine, Kočevja in hrvaškega Lukov Dola.

Med zlate maturante Gimnazije Črnomelj, ki so dosegli 30 ali več točk, sta se letos zapisali Ida Muc in Nadja Suhorepec.

Tradicionalne indijanske obrede so na prelomu tisočletja sprva izvajali v Damlju, pred leti pa so kupili in preuredili zapuščeno domačijo v Malih selih, kjer sedaj izvajajo svojo dejavnost.

V metliški Galeriji Kambič so ob 120-letnici rojstva slikarja, grafika in akademika Božidarja Jakca razstavili izbor njegovih v tamkajšnjih depojih hranjenih del.

Društvo podeželske mladine Metlika je drugo julijsko soboto na Krasincu pripravilo že 24. Kmečki praznik z mokrimi kmečkimi igrami.

V Pragi je minuli teden potekal štiridnevni mednarodni festival Folklorni dnevi Praga, ki velja za enega največjih festivalov amaterskih folklornih skupin v srednji Evropi.

Med 26. in 29. julijem so policisti Policijske uprave Novo mesto med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Gorjancev, Drenovca, Slovenske vasi, Miličev, Miklarjev, Kapel, Sečjega Sela in Metlike izsledili in prijeli 104 tujce ...

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
21
33
43
55
62
72
84
93
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj