Na vsebino

Pregled leta 2019: Oktober

Zadnje četrtletje leta, katerega zadnje vzdihljaje lahko spremljamo le še nekaj ur, pričenjamo z vestjo, da so Renata Brunskole, Anton Pezdirc in Martin Matekovič odstopili kot člani in članica Občinskega sveta Občine Metlika.

V Ormožu je potekalo XXV. državno preverjanje ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa Slovenije, katerega se je udeležila tudi ekipa PP RKS - OZ Črnomelj in PGD Črnomelj.

Program na Dnevih zeliščarstva in razstavi sadja, zelišč in medenih izdelkov je bil pester, saj so jih sadjarji, čebelar in zeliščarka vodili po razstavi sadja, zelišč in izdelkov iz medu.

6. taktično tekmovanje operativnih enot “Zmaj 2019”.

Oskrbnica nam je pripravila čaj, vodniki so narezali kostanj in ga pekli. Otroci smo med tem časom gradili zavetišča, igrali nogomet, se skrivali v gozdu. Še posebno zanimivo je bilo, ko se je znočilo in smo z lučkami »strašili« po gozdu.

Jure Pribičevič je z nami delil osnove pasje vzgoje, razložil princip pozitivne motivacije in predstavil pogoste napake, ki jih lastniki psov počnemo.

Na arheološkem najdišču, kjer so izvajali t. i. preventivna izkopavanja zaradi spremembe prostorskega načrta, so lani odkrili pravi pravcati zlatnik.

V soboto sta Društvo vinogradnikov Metlika in Turistično društvo Vigred Metlika v starem mestnem jedru že enajstič zapored pripravila vinski festival Mlada portugalka v Beli krajini, ki je popoldanskih in večernih urah pritegnil številne domačine, pa tudi obiskovalce iz vseh koncev Slovenije.

Med manjšimi kampi so največje število glasov prejeli kampi ob rekah. Na drugem mestu je miren kamp Kolpa iz Vinice in na tretjem kamp Bela krajina iz Podzemlja, ki nudi gostom veliko dodatnih aktivnosti.

V soboto je dolgoletni vodja KUD Oton Župančič Vinica Vlado Starešinič prejel Maroltovo listino ...

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj