Na vsebino

Pregled leta v novicah - avgust 2021

V začetku avgusta smo poročali o novi odlični turistični sezoni v Beli krajini, ki je bila tudi posledica turističnih bonov.

V Metliki so podpisali pogodbo za izgradnjo prizidka k OŠ Podzemelj. Gre za eno večjih naložb v metliški občini, ki jo bodo predvidoma zaključili spomladi prihodnje leto.

Arheologi, ki so v metliškem mestnem jedru pred položitvijo toplovoda pregledovali teren, so odkrili marsikaj zanimivega.

Svoja vrata je na novi lokaciji odprl Turistično informacijski center (TIC) Črnomelj, ki deluje v okviru Javnega zavoda RIC Bela krajina.

Med 19. in 21. avgustom je na svetovnem tamburaškem festivalu TamburicaFest v Novem Sadu nastopil tudi Tamburaški orkester Dobreč iz Dragatuša in posegel najvišje. Postal je najboljši tamburaški orkester.

Za Naj prostovoljca v starostni skupini 30 ali več let je bil izbran Mladen Sedlar, prostovoljec Slovenske filantropije v Hiši Sadeži družbe Črnomelj.

Po dobrem letu dni od položitve temeljnega kamna, pa so konec avgusta na Čardaku v Črnomlju slovesno odprli sodobno večstanovanjsko stavbo z 49 stanovanji.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj