Na vsebino

Pregled leta v novicah - december 2021

Iskra Semič
Iskra Semič

Vlada je na dopisni seji v veljavni načrt razvojnih programov 2021–2024 uvrstila osem novih razvojnih projektov. Med njimi je tudi »Širjenje programa v podjetju Iskra d.o.o. PE Semič« in mu s tem odobrila sofinanciranje upravičenih stroškov v višini 780.000 evrov. To je storila v skladu z zakonom o spodbujanju skladnega regionalnega razvoja, saj je ocenila, da projekt bistveno prispeva k regionalnemu razvoju.

Civilna iniciativa 3ROS-jug je na upravno sodišče vložila tožbo zoper izdano gradbeno dovoljenje za prvo petkilometrsko etapo južnega dela ceste tretje razvojne osi v Novem mestu. Nasprotujejo namreč načrtovani varianti poteka ceste. Po navedbah Darsa to pomeni zamik začetka gradnje.

V Avtocentru PSC Stepan v Črnomlju so že skoraj četrt stoletja ponosni lastniki znamenitega Forda T, znanega pod imenom Tin Lizzie (pločevinasta Lizzie), ki ga je prejšnji lastnik v Slovenijo pripeljal iz Kanade, kjer so ga tudi izdelali. Več kot sto let star avtomobil je pravzaprav vozna šasija z izvirno opremo. Dodatna oprema je tristopenjski reduktor, ki ga je bilo mogoče naročiti pri kasnejših modelih. Druga predelava pa je razdelilnik vžiga s samodejno regulacijo kota predvžiga. Na ta način je vožnja malo enostavnejša.

V športnem parku v Starem trgu ob Kolpi so namestili nove zunanje vadbene naprave. S tem je zaokrožena celotna podoba športnega igrišča in pridobljen prostor za nove aktivnosti. Igrišče je odprtega tipa in je namenjeno otrokom, mladini ter odraslim, ki si želijo rekreacije na prostem. Naložba je bila vredna nekaj več kot 54.500 evrov.

Semiški občinski svetniki so na zadnji letošnji redni seji med drugim v prvem branju sprejeli Strategijo razvoja občine Semič do leta 2030 s podrobnejšim načrtom razvoja turizma.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj