Na vsebino

Pregled leta v novicah - november 2021

Sabina Gosenca med pogovorom z dr. Petrom Čeferinom
Sabina Gosenca med pogovorom z dr. Petrom Čeferinom

V organizaciji Knjižnice Črnomelj je včeraj v Gasilskem domu Dobliče potekal pogovorni večer z dr. Petrom Čeferinom, enim najprepoznavnejših slovenskih odvetnikov z najdaljšim poklicnim stažem v državi, sicer tudi častnim meščanom Ljubljane, avtorjem številnih literarnih del in mojstrom karateja.

Po izboru bralcev je Adria Dom Delova podjetniška zvezda 2021. Zmagovalno podjetje po izboru bralcev je razglasil Luka Podlogar, predsednik uprave Generali Investments, ki je že štiri leta pokrovitelj projekta Delove podjetniške zvezde. Po izboru bralcev je Delova podjetniška zvezda v letu 2021 Adria Dom iz Kanižarice. Nagrado je v imenu podjetja prejela direktorica Marta Kelvišar.

Pričelo se je urejanje Ajdovega zrna. Stanovanjski objekt na zemljišču izvajalci že rušijo, urejena bo začasna parkirna površina. Naslednje leto predvidoma spomladi bo Ajdovo zrno dokončno urejeno v parkirišče.

Predstavniki ministrstev so se med nedavnim obiskom vlade v jugovzhodni regiji seznanili tudi z romsko problematiko. Državni sekretar na ministrstvu za notranje zadeve Božo Predalič je pri tem ocenil, da bo morda v prihodnje pri Romih treba uporabiti nekoliko drugačno politiko, kot je politika pozitivne diskriminacije, saj se ta ni izkazala kot učinkovita.

Direktor arhitekturnega biroja Ravnikar Potokar, Robert Potokar in župan Darko Zevnik, sta podpisala pogodbo za izdelavo projektne dokumentacije za izvedbo projekta Športni park Metlika – 1. faza. V prvi fazi je predvidena ureditev atletskega stadiona s šestimi tekaškimi stezami in nogometnim igriščem za trening, pripadajočimi tribunami, parkirišči in sprehajalno / trim stezo. Druga faza predvideva izgradnjo nogometnega igrišča za tekme s pripadajočimi tribunami in spremljevalnim objektom, rokometno in košarkarsko igrišče, igrišče za odbojko na mivki, gibalni par in zunanji bazen z možnostjo nadkrijta.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj