Na vsebino

Pregled leta v novicah - oktober 2021

Nadarjena 13-letna Tina Pezdirec iz Slamne vasi je na drugi avdicijski oddaji osme sezone šova Slovenija ima talent navdušila s svojim glasom in potihem že napovedala nastop v finalu oddaje.

Občina Semič je prejela certifikat »Mladim prijazna občina za obdobje 2021-2025« in se tako postavila na seznam 36-ih občin v Sloveniji s podeljenim certifikatom.

S 40. festivala tamburašev in mandolinistov Slovenije so se belokranjski tamburaši vrnili s trojnim zlatom. Najvišje so posegli Tamburaši KUD Oton Župančič Vinica, ki so prejeli zlato priznanje.

Semič je prejel prestižno priznanje Moja dežela lepa in gostoljubna 2021 za prvo mesto v kategoriji trška jedra. Na zaključnem dogodku Evropskega tedna mobilnosti pa je Semič prejel tudi priznanje za najaktivnejšo občino v kategoriji nemestnih občin.

V Metliki so odprli prvi belokranjski kolopark – pumptrack, na Cerovcu pri Črešnjevcu pa so uradno predali namenu večnamenski objekt z asfaltiranim dvoriščem.

Metlika je bila po enoletnem premoru znova v znamenju festivala Mlada portugalka v Beli krajini.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj