Na vsebino

Prijeli tatove avtomobila, ti hoteli napasti metliške policiste

Sinoči nekaj pred 22. uro so bili metliški policisti obveščeni, da naj bi v Rosalnicah nekdo z dvorišča stanovanjske hiše ukradel osebni avtomobil. Takoj so se odzvali in pričeli izvajati aktivnosti za izsleditev.

Avtomobil so izsledili na območju Trnovca in ga ustavljali, vendar voznik znakov policistov ni upošteval in je nadaljeval z vožnjo, kasneje pa vozilo vendarle ustavil. 30-letni osumljenec in dva sopotnika, stara 19 in 34 let, so se med postopkom nedostojno vedeli, policistom poskušali preprečiti izvedbo nalog in jih napasti. Zoper nasilno trojico so uporabili prisilna sredstva in jih obvladali. Ugotovili so, da 30-letni storilec nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,50 miligramov (1 promil) alkohola.

Ukraden avtomobil so zasegli, zaradi številnih kršitev cestno prometnih predpisov ter javnega reda in miru pa izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Zaradi tatvine bodo na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Vir: PU Novo mesto

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj