Na vsebino

Teden pisanja z roko v Knjižnici Črnomelj

V vseslovenskemu projektu Teden pisanja z roko, ki je potekal od 18. do 22. januarja 2021, je sodelovala tudi Knjižnica Črnomelj.

Namen projekta je ozaveščanje tako mladih kot tudi starejših, kako pomembno je pisanje z roko. Pisanje z roko je več kot uporaba pisala, je pomembna spretnost, ki spodbuja razvoj finomotorike. Znano je, da možgani bolje delujejo pri pisanju z roko, kot pa pri pisanju z računalnikom in informacija, ki jo napišemo z roko, se dlje časa zadrži v spominu. Pisanje z roko je bolj osebno, je izraz spoštovanja in naklonjenosti in pisava vsakega človeka je neponovljiva.

Osrednja tema Tedna pisanja z roko 2021 je PIŠEM PISMO PRIJATELJU. Otroci, ki obiskujejo bralna kluba Srečanja s knjižničarko in Beremo s tačkami, so se odzvali povabilu in napisali nekaj zanimivih pisem prijatelju. Pridružili pa so se nam tudi stanovalci Doma starejših občanov Črnomelj.

Uporaba sodobne tehnologije je pripomogla, da se pisanja z roko vse manj poslužujemo, zato je ta teden, ki k temu spodbuja, dobrodošel.

Hvala vsem za sodelovanje v Tednu pisanja z roko 2021.

Vir: Knjižnica Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
74
87
98
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj