Na vsebino

Zaključek projekta Branje ne pozna meja / Čitanje ne poznaje granice 2019

Učenci OŠ Milke Šobar – Nataše smo se že četrto leto zapored udeležili mednarodnega projekta Branje ne pozna meja/Čitanje ne poznaje granice, v katerem več kot uspešno sodelujemo s Centrom za odgoj in obrazovanje djeci i mladeži iz Karlovca. Letošnje leto smo se v projekt vključili z branjem mladinske povesti Mira Gavrana, Srečni dnevi.

V petek smo se udeležili zaključne prireditve, ki so jo pripravili Karlovčani. Na začetku so nas toplo sprejeli s predstavo Hrček in hruška, nato pa smo se udeležili zanimivih delavnic, v katerih so nam predstavili literarni deli Hrček in hruška ter Bratovščina Sinjega galeba, ki so ju letos obravnavali v projektu. Po odličnem kosilu je sledil izlet na grad Dubovac, kjer smo pobližje spoznali življenje na gradu. Naučili smo se, kako z bobnanjem opozoriti na napade Turkov in kako se pred njimi braniti z mečem. V gradu pa smo s skritimi nalogami spoznali hrvaško pisateljico Ivano Brilić Mažuranić. Prelep sončen dan, ki je kar prehitro minil, smo končali s pijačo v prijetnem grajskem atriju.

Zahvaljujemo se Centru za odgoj in obrazovanje djeci i mladeži iz Karlovca za njihovo gostoljubnost in prijateljstvo. Upamo, da se naslednje leto znova družimo ob dobrih knjigah.

Vir: OŠ Milke Šobar - Nataše

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj