Reka Koupa meri od izvira v Gorskem kotaru do izliva v Savo v Sisku 294 km. Od tega je 118 km dolg odsek meja med Slovenijo i Hrvaško, znan ko najdalša slovenska plaža. Ob več ko 50-ih slapih i na stotinah placof za kopanje je postal velik problem ker kilometer izbrat za kopanje, sploh zat ki so na dostih placih ob meji postavli tako zvane tehnične ovire, i tak je šu marsiker dobr plac ob Koupi po gobe. Dostop je možen smo ak si sposoben skočit več ko 3 metre v višino z zaletu, alpa če si prneseš klešče s sabo na Koupo.

V občini so zrihtani 4 kampi. Kamp Podzemelj, en izmed največjih kampov na Koupi. Ak prideš kampirat pred alpa po sezoni maš mir, senco i jako dosti placa. Vsako leto dodajo kampu vsej par mobilnih hišk, očitno grejo te jako dobro v promet. V nedeljo popodan pa zgleda plaža dost podobna ko na Baški. Gužva, nimaš sence, drago pivo, pun kurac Podgurcof i Žabarof, edino voda ni slana.

Na Primostku je BIG BERRY, ki je prvi slovenski luksuzni kamp ob Koupi. Glemping brate! Hiške z džakuzijih, ki so mišljene za ene 20-30 ljudi ponujajo res udobno doživetje. Plaža je dobro zrihtana, z dolgim pokošenim travnikom, igrišču za odbojko, senco i z vsemu kaj človek rabi. Škoda da se je gazda iz prve zameru lokalcom. Dostop do plaže je prost za vse ljudi, problem je edino, če nisi gost kampa i nimaš kam parkirat, če ti Muc ne pusti na svojem travniku. Neboš šu valda peš iz Boginje vasi.

Na Krasincu je majnši kamp. V primerjavi s Podzemljem maš tu malo bol čisto vodo, manjšo plažo, manjn gužve i ceneje pivo. V glavnem fsega majn. Problem je edino s smetjem, zt ki je smo en smetnjak za celo plažo, i še ta se prazni smo dvakrat na leto.

Lovšin v Križevski vasi pa je dobra izbira ak se ti neda nikamor daleč i se ti ni panike kopat v Kolpi-Lahinji. Majo jako hladn bzgov sirup, ki najbul paše sredi poletja. Tarok se lahko igra v hladu na bregu direkt nad gostilno.

Za ljudi, ki jim je gušt bit ob reki v meru, je Koupa najjača. 118 km različnih placof i skritih kotičkof za kopanje. Ak greš sredi poletja na Koupo ti zihr nebo žal. Praf hladna voda i nek plac kadi ni glih gužve, še neka žoga al pa karte i si zmagal.