MRCEDEZ

Nč ni novega, da je naš cajting prešu meje. V uredništvo fsak mesc pridejo pohvale, večinoma skus eno i isto, tak da jih niti ne beremo več. Ko smo ta mesc sipali škatlo v smetje, je eno vn palo, pa smo rekli, ajde bomo dali njegovo vsebino v cajting. Gre za pismo bralke iz Prage. Not je sicer pisalo po češko, sam smo za vas finoče preveli. Pisalo je tak:

Joj, kak je dns lep jesenski dan, listi majo že miljon farb i vremenska napoved za vikend je lepa. Smo še dns oddelam i pol bom šla lahko z mužom na izlet. Če se mene fpraša, dns ne bi smelo bit gužve. Včerej so naši v fuzbalu naguzli Angleže, ki bojo zdej hteli najt čim hitrejo pot damuh, tak, da težkih gostof nebo.

Evo, vura je 10 i ja odklepam kovana vrata terase. Še fseh miz nism dobro pobrisala i evo že prvih gostof. Dva fini strici, skuhala jim bom kavico pa bo, sm si misnla, nč posebnega. Oglasi se prvi, »jedno pivo prosim«, drugi pa pokima i doda: »dej nam še 2 viskija«. Čudno pogledam i grem iskat. Dok sm rihtala pijačo se jim pridružijo še 3 malo manj ugledni prijatli. Prvi začne motat tihožitje v rizle, drugi še malo drema, tretji pa zabuhlo gleda i reče »Ja bi ĐUS«. Dobro, niso baš neki fini ljudi al nesmem si dovolit, da mi pokvarijo dan, popili bojo i valda šli.

V roku pu vure se jim pridruži še 5 komadof istega kalibra. Pijejo kombinacije pive in viskija, vmes jejo, pušijo, naročuje se fse povprek. Mislim si, »sej niso tak slabi, znajo popit, niso težki, nesramni, vulgarni i non stop se nekej režijo«. Razpoloženje raste, fse bulje se razumemo i kmalim sm vidla, da bi znala od njih dobit i kak tringlt. A kaj, ko sm se baš dns oblekla te hlače, ki več skrijejo ko pokažejo. Ondej sm se spomnla, da mam zvečer telovadbo i da sm si s sabo prnesla ene stare preparele pajkice. Taman! Navlekla sm jih na sebe i poskrbela, da se je pod pajkicami vidu moj mrcedez. Na koncu smo bli prijatli i tringlt sm po planu dobila. Predstavli so se pod “košarkaši iz Metlike”, po postavah sama ne bi nikdar pogruntala da majo kake veze sz športom.

Skorej jih malo pogrešam, mogoče bom šla pa v njihovo selo enkrat na ekskurzijo sm si mislna, zaklenila vrata terase i šla na zumbo. Malo sm zamujala, al barm preoblečt se nism rabla.”

P.S: pismo sm poslala na naslov edinega metliškega cajtinga, ki sm ga našla. Valda bo našlo pravo pot. Fantom, ki so bli v moji gostilni bi rada sporočila, da je biu mrcedez dns v akciji i da vam je muž hvaležn!

V pismu je gospa priložila i sliko, samo vam jo nemormo pokazat, ki je cajting črnobel, kos obleke na sliki je pa roza.