Drage deklice, punce, ženske, dame, gospe i fsi ostali, ki praznujete dan žena. Fse nejbuljše i nejlepše. Ta recept odspodej pa ni za vas, večina vas itak zna sarmo naredit opolnoči brez luči. Recept je za vaše nejbližje, da se i oni naučijo skuhat sarmo i s tem rešit fsej eno zimsko nedeljo zvijanja i kuhanja. Dobr tek!

Sestavine:

1 glava kislega zelja

1 kila mletega mešanega

šaka do dve riže (od oka, al šparaš na mesu, al ne)

1 čebula

malo špeha (tulko da malo podenstaš pr čebuli)

prekajena rebra (po želji)

1 jajce

pu deci vode

Postopk:

Rabiš 3 posode. V prvi - ponvi - podenstaš čebulo i špeh. Ko je to ohlajeno streseš v drugo posodo f keri maš meso, rižo jajce i pu deci vode. Fse skupej posoliš i popopraš po občutku (ajmo rečt eno jušno žlico soli). Računej da bo slano že od prekajenega mesa)

Zdej moreš met prpravljene zeljne liste, velikosti moške dlani oziroma orng ženske dlani.

Maso z jušno žlico polagaš v zeljne liste i zavijaš sarme kak te je mama naučila, če ne si pa pogledej na internetu. Te sarme so male i okusne, ajmo rečt velkosti 7 cm X 3,5 cm. To ti niso uni vlki zimski štumfi, ampak ena sarma - dva zalogaji, tak da jih komot 10 mazneš. I ŠE ENKRAT, NE DELAT UNIH VELKIH ŠTUMFOF!

V velik lonc daš na dno velko žlico do dve masti. Prepražiš žlico moke, odstaviš i naložiš sarme i rebra. Ak češ da se ti une dol slučajno ne primejo daš na dno kak list zelja. Zaliješ z zelnico i vodo, tak da so zalite fse sarme i počasi kuhaš najmanj 2 ure.

Avtorica: Katarina Veselič