Na vsebino

Tajska in Laos

Z ruzakom na hrbtu in denarnico v žepu se pogumno odpravim na mesečno raziskovanje Tajske in Laosa. V svet, kjer je revščina del vsakdana in lakota ni tuji pojem. Svet, kjer si otroci delijo igrače in si pomagajo za skupni uspeh tudi v tekmovalnih športih. Svet, kjer se poraženci veselijo za uspehe njihovih nasprotnikov. Svet, kjer te že jutri lahko ubije virus ali pa ti bombe, ostale iz vietnamske vojne, raznesejo hišo.

Svet, kjer je zdravilno piti šnops iz škorpijonov in kjer hrano zavijajo v bananine liste. Svet, kjer k hrani kot razkužilo primešajo čili. Svet, kjer ni toalet papirja in tudi tekoče vode ne. Svet, kjer se še vedno kopajo v kopeli iz srednjega veka in uporabljajo lastne iztrebke za gnojilo na vrtu. Svet, kjer varčujejo z elektriko in imajo luči prižgane le ob posebnih priložnosti in zvečer. Svet, kjer moraš spati pod komarjevo mrežo. Svet, kjer otroci izkopavajo povojne ostanke bomb, da imajo drugi dan kaj za jesti. Svet, kjer je vsak “zahodni” problem smešna zgodba za ob večernem ognju. Izmučena od tolike žalosti divjega vzhoda sem bila še bolj hvaležna, da živim na evropskem koncu.

Vir: http://www.typo.si
Sanja Hadjur

Sanja Hadjur

www.typo.si

Od kulturologinje do grafične oblikovalke, z ljubeznijo do dobrih zgodb, Sanja je oblikovalka celostnih grafičnih podob, tiskovin, etiket in embalaže. Po naravi je zelo organizirana in natačna, kar že rahlo spominja na obsesivno-kompulzivno motnjo. Tako je celo življenje kot veverica nabirala razne odpadne škatlice in kozarčke ter jih ponovno uporabila. Embalaža ji predstavlja umetnost prodajne platforme in kreiranje interaktivnih vsebin ji požene veveričino kri direkt v žilo. Verjame v etični kodeks sanjskega podjetništva in vztraja pri samorealizaciji v poklicu. “Quirky” oblikovalka išče navdih v kulturah, drugačnosti in nekonformnosti, najbolj pa uživa v kolaboraciji z drugimi podjetniki, kot je ona sama. Več o njenem delu na www.typo.si.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj