Na vsebino

Uporabljate v spletni prodaji načelo H2H?

Kaj je H2H marketing in zakaj je pomemben?

H2H (Human-to-Human) marketing ali prodaja človek-človeku se nanaša na dejstvo, da je vsaka marketinška interakcija, med podjetji in potrošniki ali med podjetji in drugimi podjetji, interakcija med ljudmi. Gre za razvoj tradicionalnih prodajnih modelov B2C (Business-to-Customer), B2B (Business-to-Business) ali v zadnjem času B2H (Business-to-Humans).

Zdaj je bolj kot kdaj koli prej uvedba tega »človeškega« elementa lahko velika razlika za podjetja v prenatrpanem in pogosto neosebnem spletnem prostoru. Humanizacija vaše prodaje gradi zaupanje. Vpliva na čustva ljudi – in raziskave kažejo, da je to eden najpomembnejših elementov v procesu odločanja na poti kupca.

Tukaj je pet odličnih načinov H2H Marketinga:

1. Govorite kot prava oseba.

Preberite svojo spletno stran. Ali uporabljate »lahke« besede in besedne zveze, ki bi jih uporabili, ko bi se z nekom pogovarjali iz oči v oči?

2. Humanizirajte svoje robote.

Ironija v svojem vrhuncu, kajne? Uporabite "človeški" dejavnik z uporabo jezika, ki je pogovoren. Dajte svojemu “chatbotu” ime, fotografijo in da, celo igriv smisel za humor. Čeprav vaši obiskovalci vedo, da se pogovarjajo z robotom, se bodo prijetno spomnili, da so v ozadju pravzaprav ljudje.

3. Sprejmite svoje pomanjkljivosti in bodite transparentni.

Prodajnikom je nelagodno ob misli, da bi razkrili nepopolnosti našega podjetja in blagovne znamke, in vztrajajo pri tem, da o svojih podjetjih govorijo v najboljši možni luči. Kupci so skeptični do podjetij, ki pretiravajo s prednostmi in ne obravnavajo slabosti.

Odličen primer? Po 2-letnem upadu prodaje pred nekaj leti je neka gostilna sprožila kampanjo po vsej državi, da bi vsem povedala, kako slabega okusa je bila njihova pica – preden so jo izboljšali. Ta transparentnost v njihovem sporočanju je medletno prodajo v isti gostilni povečala za skoraj 15 %.

4. Uporabite zgodbe, da postanete bolj zapomnljivi.

Zgodba o stranki je H2H protistrup tradicionalni prodajni predstavitvi. Ali v svoje trženje vključujete elemente pripovedovanja zgodb? Pomislite na stranko, ki ste ji pomagali, in jo naredite za protagonista vaše zgodbe o uspehu.

5. Vključite uporabniško ustvarjeno vsebino (UGC - user-generated content).

Vaše potencialne stranke so seveda skeptične do vaših marketinških trditev, ki prihajajo neposredno od vas, podjetja. So pa odprti za mnenja njim podobnih oseb. Od sprožanja pogovorov v družabnih medijih, spodbujanja ljudi, da delijo fotografije vaše storitve, ocene na spletnem mestu tretje osebe – lokalni vplivneži itd.

Ne pozabite na to kakšen prvi vtis puščate na spletu. Uporabna priporočila smo zbrali v zapisu TUKAJ.

Ne veste kako bi se lotili vplejave H2H v vaš posel?
Dovolite, da vam pomagamo z brezplačnim uvodnim posvetom (velja le za bralce portala Radia Odeon). Pišite nam na [email protected]

Starkmat

Starkmat

STARKMAT >> Zanesljiva podpora podjetjem na področju spletnih rešitev in marketinga. Že od leta 2016 skrbimo za naročnike iz cele Slovenije.
Osredotočeni smo na uspeh in merljive rešitve.

Lahko vam pomagamo pri izdelavi spletne strani ali trgovine, postavitvi profesionalnega LinkedIn profila, vzpostavitvi avtomatiziranega sistema za pošiljanje mailov, izvedbi Facebook ali Google Ads kampanje, optimizaciji obstoječe spletne strani ali pomagamo z mentorskim programom.
Imate vprašanje za nas? Spoznajmo se.

www.starkmat.si | [email protected] | 040 643 733 | FB | LI


Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj